Blokhuset Rebild

Blokhuset i Rebild: En Perle i Nærheden af Rebild Bed & Breakfast

Blokhuset har skiftet sin rolle fra et museum til noget nyt. Rekvisitterne fra det tidligere Blokhusmuseum er nu en del af Museum Rebild.

Rebildselskabet forpagter nu Blokhusmuseet, som kan reserveres til forskellige formål. Blokhuset i Rebild Nationalpark, også kendt som Lincoln Log Cabin, er opkaldt efter den tidligere amerikanske præsident Abraham Lincoln (1861 – 1865).

Det er smukt placeret ved indgangen til nationalparken og byder på en imponerende udsigt over bakkerne og 4. juli festpladsen som ligger i bunden af bakkerne, også kaldet “gryden”.

Lidt fakta om det tidligere Blokhusmuseum:

Det første Blokhus blev opført i 1934, og i 1987 blev det flyttet bjælke for bjælke til sin nuværende placering ved indgangen til nationalparken.

Desværre brændte Blokhuset ned den 11. november 1993, men året efter blev der bygget en ny version. Den nye bygning blev først konstrueret i staten Washington af gamle cedertræer fra samme område og blev derefter adskilt og sendt til Danmark som et samlesæt. Det blev færdigt til Rebildfesten i 1994, præcis 60 år efter indvielsen af det første Blokhus. Den nye Blokhusbygning er næsten identisk med den oprindelige.

Det oprindelige Blokhus ligger 5 minutters gang fra Rebild Bed & Breakfast i hvidehus, og Museum Rebild, ligger lige overfor dvs. 2 minutter til fods herfra.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen